, туроператори и хотелиери против затвор за нерегламентиран превоз. Те са

...
, туроператори и хотелиери против затвор за нерегламентиран превоз. Те са
Коментари Харесай

Превозвачи: Ще влизат ли в затвора хората, купили си ван с осем места?

, туроператори и хотелиери срещу затвор за нерегламентиран транспорт. Те са безапелационни: Промените в Наказателен кодекс, касаещи нерегламентирания транспорт на пътуващи опонират на свободната стопанска самодейност. Членовете на Национално съдружие Случаен транспорт (НССП) и Бургаска районна туристическа камара (БРТК) обявиха, че плануваните в Закона за изменение и допълнение на Кодекса на комерсиалното мореплаване промени в Наказателния кодекс, касаещи публичния транспорт на пътуващи, съгласно тях са противоконституционни и накърняват правото на жителите на стопанска  самодейност .
В от 29.10.20 година, изпратено до ръководителите на всички парламентарни групи в 44-то Народно заседание, браншът приканва народните представители да премислят препоръчаните промени, като акцентират, че преди да се трансформира във официално закононарушение, транспортът на пътуващи с моторни транспортни средства (МПС), които все още не подлежат на лицензионен режим, би следвало да се контролира в Закона за автомобилните транспорти.
 Писмо с бял прахуляк и смъртни закани изпратено до премиера на Хърватия Писмо с бял прахуляк и смъртни закани изпратено до премиера на Хърватия
Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович е получил през вчерашния ден в седалището на партията си Хърватска демократична общественост писмо с бял прахуляк и см...
Какво гласу писмото?
" Истината е, че нормативната уредба планува лиценз или позволение за осъществяване на публичен транспорт на пътуващи с МПС с до седем или над осем места, което автоматизирано слага доста бизнеси в новата престъпна догадка: „ Считаме, че по този начин нареченото „ инкриминиране “ на горепосочените услуги, без да бъдат регистрирани техният пазарен дял и правото на жителите на стопанска самодейност е в съществено несъгласие, както с българската правна система, по този начин и с тази на Европейския съюз (ЕС).
По смисъла на препоръчаната наредба на чл.234г от Наказателния кодекс (НК), всяка приложимост на такова транспортно средство (с осем места) за публичен транспорт на пътуващи е наказуема, заради невъзможността за задачата да бъде получен лиценз или различен тип позволение. Непренебережим дял от публичния транспорт в региона на туризма се реализира точно с пътнически транспортни средства, които не подлежат на лицензионен или позволителен режим по смисъла на Закона за автомобилните транспорти или други разпореждания от българската нормативна уредба. В това число, само че освен всички самостоятелни туристи, огромна част от летищните прехвърляния, множеството бизнес пътувания.
Хотелиери, туроператори и немалка част от превозвачите работят всеобщо с такива транспортни средства. Означава ли това, че към този момент ще лежим в пандиза, обезпокоена е Евелина Пулева – туроператор и хотелиер, член на УС на БРТК. Не можем да приемем наказване, сходно на това, за трафик на хора, единствено тъй като предлагаме услуги, съгласно потребностите на пазара, безапелационна е Радка Мандилова – ръководител на НССП. Тя прибавя, че множеството европейски страни, в това, число Сърбия и Турция, които не са членки на Европейски Съюз, плануват опция за лицензиране на този вид транспорти, а глобите (чисто административни!) са обвързани с предвиените в закона отговорности.
 Отпада разрешителният режим за транспорт на товари и пасажери сред България и Черна гора Отпада разрешителният режим за транспорт на товари и пасажери сред България и Черна гора
Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и министърът на превоза и морските въпроси на Черн...
Тук желаеме, надали не, да бесим всички, които са си купили 8-местен ван. Не е нужно да откриваме топлата вода – можем просто да се научим от Швейцария, да вземем за пример. Превозвачите са солидарни с сътрудниците си, че по този начин нареченият „ сив бранш “ би трябвало да бъде отхвърлен, само че в същото време акцентират, че това би трябвало да се случи в изискванията на равнопоставеност на законните икономически субекти и при цялостно ценене конституционните права на жителите. БРТК, НССП, както и друи браншови организации на превозвачи неведнъж са заявявали подготвеност за подпомагане в създаването на съответни нормативни разпореждания за контролиране и надзор на публичния транспорт на пасажери, само че реакция от властта липсва. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР